Scharnet.

Lite från helgen.

Publicerad 2012-01-31 09:58:42 i Allmänt,


Vi grillade körv och isfiskade vis Sörabysjön.

A var väldigt attraktiv....

Vi fick ingen fisk dock....



Far o mor.

Noah tog en flygtur.

Pepsi var också med, men ville helst vara på land.

Sedan gjorde vi snöänglar i min trädgård.

Eh, ja, jag också. Man blir aldrig för gammal för snöänglar.



På kvällen badade vi i 40 grader varmt bad hos mor och far.

På söndagen klädde Noah ut sig till PippiPumpa.

Och finaste sebbe fixade lite.

Sötaste ungarna.


Idag passar jag Maja en stund. Vi ska busa massor! Uppdaterar om det senare. Puss.

Att överleva.

Publicerad 2012-01-27 15:58:13 i Allmänt,











Stackars överlevar - uteliggar - katten Svampen. Han fryser i kylan. Värmer sig på kylpumpen om nätterna. Men med mat och kärlek klarar han de kalla nätterna lite bättre iaf... Det gör så ont i hjärtat på mig att inte kunna ta hem honom... :(

Jag vill också vara en bra fotograf...

Publicerad 2012-01-26 08:46:49 i Allmänt,

Är helt såld på fotobloggar för tillfället. Jag vet, jag vet, att de här killarna o tjejerna har värsta objektiven och en kamera att dö för men jag vill lära mig allt det finns att lära sig om foto. [Media-Liza, vill du lära mig det du kan?] Jag börjar typ haja endel, men tycker det är svårt att veta vilken inställning man ska ha tex på iso och grejer... när jag ska stå där och fiffla med kamerahelvetet så är ju "the moment" redan förbi för längesen. Men Ullis har lovat att vara mitt skogsrå en dag med sin häst, men man får liksom lite vänta till våren kommer och det tycker jag är segt! Visst är vintern fin och allt sånt, men när det inte är nån sol ute så får man inte till de där finfina bilderna som man vill ha.

Här är två bilder som inspirerat mig:




[Nä, ullis, du behöver inte vara halvnaken om du inte vill!] Men om nån vill så ställer jag gärna upp med kameran till våren!

Men...idag är jag i Vislanda f.ö. Ska måla i rummet lite till är tanken. Det är snart klart där inne sen när F och J har lagt golvet. Det gick fortare i detta och det blir säkert helt ok när det blir klart. Synd man bara inte hade obegränsat med pengar så man kunde göra Precis som man ville...Puss sålänge! :-*

I väntan på våren.

Publicerad 2012-01-24 12:50:09 i Allmänt,

Jag har haft endel dagar fullbokade nu och har därför inte hunnit uppdatera här.  Men kameran har varit med mest överallt (jag önskar jag hade den vid min sida nu då A sitter i sin fåtölj med mina rosa "Slippies" (som är ett par lurviga vetekuddstofflor som man värmer i micron) och spelar Zelda).
Jag har varit i ingelstad mest hela helgen och umgåtts med syster, pelle och ungarna. Helt härligt! Fast Sebastian har fått den otäcka lunginflammationen, stackarn. Men när jag varit på besök har han kämpat med de små krafterna för att hålla sig igång ändå... Noah har mest sprungit runt och busat som vanligt. :)
Har f.ö jobbat mitt första pass genom vik.förm. igår och det blev Braås första dagen. Helt ok! När jag kom hem var huset helt kliniskt rent och A stod och lagade mat i köket o hade även plockat fram fika till kvällen. Jag kom med den brillianta idén att han skulle vara hemmafru och jag jobba! Såå skönt att komma hem till ett färdigstädat hus!! Idag ska vi till Ingelstad igen för Sebbe hade önskat att A ska spela S.M Galaxy 2 med honom. Imorn fortsätter renoveringen i Vislanda...

Jaja. Nog om tråksnacket. Här kommer några bilder från de senaste dagarna. Pöss!


Försökte lära mig det där med "slutare" härrom kvällen, det var ju bra väder för det, men ett stativ hade nog inte skadat. :) Grannarna kikade upp ur sina fönster o undrade vad fan det var som blixta.

Jag tränade även på det där med ljuskällor. Här använder jag bara "intelligentphoto" och som ljuskälla har jag enbart en sänglampa. Blir tio gånger bättre bilder om man skippar blixt o använder sig av andra ljuskällor istället. (Jag är ju då amatör så jag får försöka lära mig på egen hand, om någon undrar varför jag säger så helt självklara saker!). :)

J o A.

Maja får ofta vara offer för min lins. :)

Tittut-Maja!

Judith fyllde 8 år och det verkar som hon blev nöjd med sina paket :)

Och önskningarna gick i uppfyllelse!

Bus i Ingelstad - Här är Noah mellan mammas ben!

Noah hade utklädningsparty! Här i batmantrikåer.

Och i RiddarClownUtstyrsel. :)

Och jag vilade mig när jag kommit hem en snabbis innan jag skulle vidare till nästa - Kortspel och öl hos Ullis och Martin.

Sen var det snöbollskrig som gällde på söndagen. Alla mot Pelle!

Vi laddade upp med ett helt gäng snöbollar...

...för att sula i huvet på Pelle.

Noah byggde liten snögubbe.

Och i väntan på vårens barnslekar och skrik står lekstugan övergiven och täckt i snö...

Vi börjar från idag...

Publicerad 2012-01-17 18:37:28 i Allmänt,

Hängde i Vislanda...bakade äppelkaka, hängde med säändra, åsa, rickard, kamelryttarn och A., och målade en runda i rum 4. Bättre än att stanna hemma, men det kostade en axelvärk av dess like. Får nog sätta A i lite arbete sedan - massage! Hälsade på svärmorschan på hemvägen - hon bjöd på kaffe o bulle. Härligt för kransen!


Rum fyra: Från kräkgrönt - till vitt.

Ett element som behövde sig lite färg. Tog ca 1 timme att måla - behövs nog ca 3 omgångar. KUL!



Här har vi då Säändra i egen hög person - med sina backar! [Lovade att inte lägga ut på Fejjan men bloggen sa vi inget om ;) ]


Och så lite bilder från födelsedagen min....


Saga - sitter å ser söt ut i min trappa!

Jag myser myset med Noah.

Mamma och Alva kollar kollet!

Jag  och nån konstig vålnad (bror krille).

Pappa Bengt!

Alva blev lite mysgnällig å trött.

Man var tvungen att akta sebbes fina frisyr. :)

The glass-cake. Finn ett rätt!

Puss!

Vislanda - dödens stad.

Publicerad 2012-01-16 10:59:31 i Allmänt,

Sitter i skrivande stund och väntar på att spackel ska torka. Kan det finnas något tråkigare? Det är fan värre än att se grå färg torka... Under tiden har jag ordat så att värdshuset ska få lite fina skyltar utanför. Eller fina och fina men bättre än inget. Just nu ser det inte ens ut som det är öppet, för den gamla gatuprataren har texten regnat bort på. Så till vilken mening ska man ha den ståendes vid vägen?
Jag hade verkligen inget för mig idag så jag skulle följa med ner hit och måla var tanken, men min kära sambo hade ju spacklat så dåligt så det var tvunget att göras om!
Har halva förmiddagen även försökt få färgskrivaren till att fungera, men det verkar inte gå så bra. Detta hotellrummet ska bli vitt med lila "fondvägg". Med "" menar jag att jag inte ska måla en hel vägg lila utan bara just precis där sängarna står. Till detta ska jag nämligen skriva ut Andy Worhol's cow-tavla i tre olika färger och hänga upp när målningen är klar. Tror det kommer passa ihop perfekt!
Annars händer det inte så mycket här ute. Jag fick inte med mig kameran i morse i all trötthet och surhet. Jag har inget bra morgonhumör... jag vet A! Sorry! Så några bilder från idag blire inte... men ni kan ju få en bild på en av tavlorna som ska sitta uppe sen. Puss!

Macarones.

Publicerad 2012-01-12 19:49:24 i Allmänt,



La smet. Måste vändas ihop mycket försiktigt.


Spritsa ut på plåtar (låt stelna i rumstemp ca 30 min, men glöm inte kasta plåten i bänken innan du sättar in dem i ugnen för annars får de inte den superhärliga kanten).


Klara! Blev riktigt nöjd för att ha gjort dem för första gången.
Dessa macarones har en fyllning gjord på hallon och vitchoklad.
Men nästa gång tänker jag göra gula med lemoncurd mellan.
Eller gröna med mintsmak i smeten och nutella som fyllning. Fantastiskt roliga att göra, man blir lite beroende!

Maja kom på besök och kollade läget en runda också!






Igår åt vi supergott! Tonfisksallad deluxe!
Med blandade bönor, fetaost, ägg, gurka, tomat, avocado, bistrosallad (med rödbetsstavar), rödlök, tzatziki och vitlöksbröd.

Nu ska jag kolla på mästerkockarna (igen)! Imorn ska jag handla inför min 28årsdag på lördag. Gammal börjar man bli... :(

Puss!

Instagram.

Publicerad 2012-01-11 10:19:20 i Allmänt,





Gotta love "Instagram"! En gratis fotoapp som du hittar i appstore och iTunes. Gör det där lilla extra med bilderna, och här är två ex. men dock med samma effekt. Finns en hel lista att välja mellan. Ha så kul! Puss!

Förmiddagsfoton.

Publicerad 2012-01-10 13:09:43 i Allmänt,





























Här är en liten blandning av exempelvis "rådjursbron" som är en liten bro över ån bakom mitt hus där rådjuren tar sig över för att leta mat. Sedan följde jag Ullis för att fota lite hästa i Vartorp.

Nu dags att slänga något i magen och sedan dra in till stan för att knäcka knäcket hos naprapaten. Tjing!

Det snöar....

Publicerad 2012-01-09 22:32:44 i Allmänt,

...då blir jag lycklig! Speciellt eftersom vintern varit grå och råkall. Tog bilder på kvällens snöflingor i gatulampornas sken, men hoppas på att bli en bättre fotograf framöver, så jag väljer att utelämna kvällens bilder. Sov gott! Puss!

Idag är det måndag!

Publicerad 2012-01-09 19:57:01 i Allmänt,

Måndag idag. Så vad har då hänt i helgen? Jag börjar med i torsdags. Då var vi hos Emma och Olof. Vi åt och drack gott och spelade av dem alla Caspians pengar han hade i sin sparbössa. (Eller inte, men vi tömde nästan den luriga Popcornskålen på pengar.)
Pga lathet har jag inte orkat plocka fram sladden som tillhör den andra (gamla) kameran, så bilder på detta evenemang kommer upp när jag orkar plocka fram den... och eventuellt bilder från julafton för det har jag oxå i den kameran. Vilket fall som... en mycket trevlig kväll som vanligt. Dagen efter var kanske inte lika trevlig för mig. Magen slog lite bakut pga vinet (vilket jag vet att den kommer göra, men bryr man sig om det kvällen innan? Eeeh... nääh!) men gott var det!! Så i fredags hände inte så mkt... Ullis och Martin kom förbi den kvällen och käkade lite...och dem föll också i fällan, så vi spelade av dem ett par hundra också i kortspelet "Stopp!".

I lördags var det galej i Stojby (vilket jag också har bilder på i gamla kameran). Det var en trevlig (nostalgisk) kväll, fast jag drack inte alls mycket så jag vaknade och mådde fint i söndags. Förutom att man lätt kan bli lite trött när man är uppe efter klockan tolv nu för tiden.

Typ såhär såg jag ut, men med äkta fejkskinnleggings oxå.

Älskar mitt nya halsband. Köpt på Vero Moda i Växjö.

Igår (söndag) var vi på middag hos svärmor/far. Aina hade lovat att laga Stifado till oss som är en klassisk grekisk köttgryta med tomat, vitlök, syltlök, kanel och andra härliga smaker. Det var såå gott! Men det spelar ingen roll var hon lagar -svärmor- för det är alltid lika gott!

Alla kom med, utom Fredde (och jag). :)


Och tjejerna ville leka modeller. Båda ville vara med, men helst var för sig, för det skulle posas och bråkas om vem som var snyggast och så vidare. Haha. Härliga tjejer! Men tillslut efter lite tjat fick jag dem att vara med på en bild ihop! Så urgulliga!

Nu ska jag käka lasagne och kolla på Mästerkockarna. Puss!

Lösning någon?

Publicerad 2012-01-08 22:22:07 i Allmänt,

Jag äger en Sony NEX - 5n och undrar, då min Vaio har crashat som har en minneskortsingång så jag numera får sega framför en compaq för tillfället som inte har en sådan ingång.... Hur för jag på bästa sätt över bilderna från kameran!? På Vaio:n gick det ju fort pga den ingången men nu måste jag föra över med sladd mellan kamera o dator vilket tar en hel evighet... Vilket i sin tur betyder att jag tycker det är lite för omständigt att blogga för ofta... Vilket är synd för jag har många bilder o ofta något att skriva om även om det kanske inte är allt för intressant! Någon som vet ett bättre sätt eller framför allt snabbare!? Puss!

Segstartad torsdag.

Publicerad 2012-01-05 15:18:02 i Allmänt,









Det är kallt ute. Det har snöat, regnat och isslängt hela natten. Och hela dagen. Dagens promenad blev inställd.
Helst av allt vill jag bara ligga i sängen under täcket och planera inför framtiden - plugg - hem.
Verkar som att vinterns projekt blir att bredspackla övervåningen. Det vill jag planera om i sängen till exempel.

Men ikväll blir det häng i stan på Polonäsvägen. Kommer bli lika trevligt som alltid. Det vet jag!

Emil och jag.

Publicerad 2012-01-04 17:09:50 i Allmänt,











Jag gick ut för att känna lite på Emils krafter. Ljuset ute kändes kallt - blått -grått. Vindarna har avtagit markant men fortfarande tar han i. Det känns som att vi borde lyssna på naturens alla namn. Gudrun, Per, Dagmar och Emil. Det är något de vill säga oss...

En stormig dag även inombords. Det är dags - att fimpa. En och en halv vecka kvar. Idag fick jag onda ögat, smala fingret och skyll dig själv- ordboken presenterad. Kanske vad jag behöver iofs, men det är svårt. Efter alla dessa 14-15 år. Jag vill men har inte viljan. Försökte avskräcka mig själv igår men Behovet säger mig att det där bara är skitsnack - jag vägrar tro att det händer mig - KOL - och allt det där.

Igår lagade jag Leif Mannerströms kycklingrullader - som smakade smaskens. Missa inte att göra detta receptet.



Dessutom fyller jag ju år snart - 14 januari.
Då önskar sig mina ögon Cyber Shadows från Make Up Store.


Framför allt de här två, som jag använder typ varje dag i olika sammanhang: Vä: Meteor Hö: Gold.

Men jag är öppen för förslag. :) Puss!

Rolig nyårsdag.

Publicerad 2012-01-01 17:49:35 i Allmänt,

Två idioter var påtända och sugna på öl. Valde därför att göra inbrott i Vislanda. Världens trögaste människor förmodligen. Det blev inte att ligga i soffan hela dagen utan vi fick sopa glassskärvor och träffa polisen istället.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela