Scharnet.

Ackes bak.

Publicerad 2011-08-31 20:00:54 i Allmänt,

ThaTha!


Haha, nä jag bara skojar....Det är inte Ackes bak, jag lovar.

Här är Ackes bak däremot:

Se så duktig han är...på att kladda ner och hålla på.

Ett berömt bombnedslag i köket... Hoppas kakan ska smaka [kärleksmums med glasyr som inte stelnar] och frozen cheesecake som man får be till gud att den stelnar i frysen... Nä då, det blir nog bra. Han är rätt duktig ändå. Förutom på att hålla ordning under tiden. Men nu har han städat upp.

Jo men visst, idag hände det igen. Acke ska laga nån jävla halvfärdig gryta med kykling och curry. Varenda gång säger jag att jag inte kan äta det för att det blir för starkt och han lovar lika många gånger att aldrig köpa det igen... men idag hände det som vanligt att han köpte för stark såsbas så nu får jag sitta här och micra min mat. KUL!

För övrigt har katten blivit tovig så nu ska han rakas...typ imorn. Nu kan han gå runt och se mysig ut, han har ju ingen aning om vad som väntar honom! :)


Världens bästa Janne. Jansson. Eller... Janne Loffe Karlsson. Eller Morris. Kärt barn har många namn. Puss!

Hösten kryper stilla på...

Publicerad 2011-08-28 21:28:39 i Allmänt,


Löven börjar tappa sin gröna härliga färg och färga Sverige med sina vackra höstfärger. Jag klagar inte, tvärt om. Jag tycker början på hösten är den bästa tiden på året...



Denna söndag har vi varit på Jockes värdshus i Vislanda och ätit söndagsmiddag.

Sedan åkte vi vidare... till Ikea!

Det blev väldigt små inköp: Bordstabletter, småhanddukar, klassiska värmeljusen, dörrhängare, påsklämmor, servetter och lampor till köket. Egentligen skulle jag köpt gardiner och överkast men som vanligt kunde jag inte bestämma mig och Acke tappar tålamodet. Så jag struntade i det för husefridens skull.. :)

Nu har jag slängt upp benen i soffan och har tänkt att jag ska slappna av de sista minuterna innan sängen. Imorgon ska jag upp till jobbet igen, och arbeta halvdag för kl 14.00 ska jag infinna mig på vårdcentralen för blodprov, följt av besök hos sjukgymnast. Wish me luck! Puss!

Min lördag i bilder...

Publicerad 2011-08-28 11:40:35 i Allmänt,


Jag tog en dusch...

...sminkade mig....

...klädde på mig och fixade håret. Sen åkte vi till syster Madde, Pelle och bästa killarna Noah och Sebastian.

Acke och Sebbe hittade på massa konstigheter...

...och jag och Noah lekte i sanden.

Mamma och Pappa kom, och efter den fantastiska middagen passade jag på att mysa med killarna lite...

...för båda två hade längtat efter sin moster sen kl 08.00 på morgonen!

Sen lekte Noah pirat...

...medans Acke och Sebbe spelade Wii tills alla nästan somnade sittandes. Så då åkte vi hem! Tack för kvällen!

Idag ska vi kanske till IKEA och kolla läget...men vi tigger först till oss en söndagsmiddag på Vislanda Värdshus hos Ackes bror Jocke som nyligen startat upp stället.

Puss!

Min fredag i bilder...

Publicerad 2011-08-27 14:19:03 i Allmänt,


Det blev dags att käka kräftor tyckte vi.

Jag tycker det bästa med kräftor är att "suga av" saften mellan kräftans ben.

Maja var med och festade...innan hon somnade...

...och vaknade för att vara med en stund till i pappas knä.

Acke vann hela tiden....

...i det otroligt roliga spelet "Kasta Gris"!

Men Ullis besegrade A någon gång, och blev väldigt nöjd över detta.

Jag fick "bara bacon" hela tiden och förlorade så jag valde att ägna mig åt vinet istället...

Innan vi cyklade hem tog jag och Ulle ett nattabloss.

Tack för kvällen! Puss.

Världens bästa dessert - Äggost med björnbärskompott.

Publicerad 2011-08-25 17:15:00 i Allmänt,



Efter många efterfrågningar på denna dessert så lägger jag nu upp den på min blogg. Just "Äggost" kanske inte låter så tilltalande, men jag kan lova att glasen blir tomma! Desserten är för 6 personer men jag brukar servera den i coctailglas till 4 personer och ingen har någonsin lämnat kvar något. Gör den (det är superenkelt!) och njuut!

(Rekommenderad för 6 personer, men jag gör den till 4.)
Ingredienser:

1 paket frysta björnbär (250g)
½ dl farinsocker
färskpressad juice från 1 (stor) lime
1 msk majsstärkelse (maizena)
(3-4 msk hackade pistaschnötter, men jag har bara gjort den 1 gång med det, men jag föredrar utan. sätter istället en fjärdedels limeskiva som garnityr också. Men testa, smaken är som baken!)

Äggost:
 
2 ägg
1 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
250 g mascarponeost
rivet skal av 1 lime (alltså riv av skalet först innan du pressar ut saften!)

Gör såhär:

1. Koka björnbären (spara ett par till varje glas till garnering) med sockret i ca 3 minuter. Tillsätt limejuice och ev. mer socker, då bärens sötma kan variera.
2. Red med majsstärkelsen utrörd i ½ dl kallt vatten och låt sjuda ytterligare 2 minuter. Låt svalna.
3. Äggost: Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna fluffigt med florsocker (detta tar ganska lång tid). Blanda mascarponen med äggulorna. Tillsätt limeskalet och vänd ner äggvitan.
4. Varva björnbärskompotten (börja med detta) med äggost i 6 glas (eller 4 om man är ett dessertmonster!). Förvara i kyl fram till servering. Toppa med de hela björnbären, (pistaschnötter), och gärna en kvist citronmeliss eller en skiva lime, precis före servering!


Hoppas det ska smaka! Puss! :*


Tyck synd om mig, jag är ensammast i Sverige.

Publicerad 2011-08-24 19:41:37 i Allmänt,


Jag har letat över allt, men jag har inte funnit min sinnesro.
Jag har städat, myst i ordning i sovrummet i förhoppning om att komma till ro när jag går och lägger mig.
Nu vankas det blodprov.
Utredning.
Kanske kan man hitta min sinnesro i mitt blod?
Kanske inte.
Alla måsten tar kål på mig just nu.
I alla fall just idag.
Allt beror nog på dålig sömn, och värk i kroppen som gör mig illamående.
Att gå upp så tidigt på morgonen gör mig till en person som inte orkar med något, inte ens sova.
Två nätter i rad utan sömn nu.
Kanske hjälper mitt i ordninggjorda mys i sovrummet att jag kan sova i natt.
Bara att hoppas på det bästa.
En ryggmassage hade nog gjort mig bra.

Imorgon blir allt mycket bättre!
Puss.

"Sometimes it lasts in love, but sometimes is hurts instead."

Publicerad 2011-08-23 21:05:16 i Allmänt,

Igår fick jag Adele-skivor av en jobbarkompis.(tusen tack!!) Jag spelar denna skiva på högsta volym både till och från jobbet... Skivan är så fantastisk att man glömmer sig bort från både här och nu! Problemet är att man glömmer bort sig så pass i alla otroligt bra texter att man kommer alldeles för fort till jobbet. Hade jag mött en älg hade jag inte märkt den... Idag har varit en bättre dag även om jag inte kunnat sova en blund. Förstår mig inte på mina sömnlösa nätter. För mycket tankar gissar jag... På måndag är sjukgymnast bokad iaf... Kanske kan få lite ordning på min värk åtminstone, det är ju ett steg i rätt riktning kanske. Nu ska jag umgås med min sambo och vår nattgäst...godnatt!

Shoppaloss.

Publicerad 2011-08-21 19:41:16 i Allmänt,

Jag shoppade idag också. Köpte lite allt möjligt och hittade massor som jag ska köpa. Jag älskar att höstkläderna är på ingång mer och mer! Yey! Det gör att jag faktiskt blir helt glad i hela kroppen. Nu är det diet som gäller för fulla muggar....tror jag tar en springtur med en gång!


Här är ett inköp från Esprit.


Dessa shorts stod jag och velade med, men jag bara älskar dem. I brun mocca. Helt fantastiska. Ska göra ett inköp i veckan till tror jag minsann... även dem från Esprit.

Hittade en hel del från Bondelid också på MQ som förmodligen snart hamnar i garderoben...yes yes!

Att ha helg...

Publicerad 2011-08-21 19:30:12 i Allmänt,

Ja, det blev helg för mig med, även efter en sjukvecka. Helgen har bjudit på besök av Emma, Olof och Caspian, Veneziapizza och söndagsmiddag hos svärmor.
Med Emma och Olof spelade vi "kasta gris" och detta var ju inte igår alltså. Ett otroligt roligt spel om man frågar mig, kanske inte om man frågar Olof som kastade grisar hejvilt omkring sig och på Acke som också blev kallad för svin. Vet inte om det hade med spelet i sig att göra... [höhö] eller om det bara var allmäna påhopp för att Olof förlorade! :) Riktigt usel var han iaf på det där med att kasta gris. Jag vann en omgång och Acke en, Emma kom strax därefter och Olof alltid sist. Otroligt trevlig kväll med "nyfunna" vänner var det iallafall och vi hoppas att vi snart kan ta en helkväll igen!


Jag har helg.

A och Lillfarbror C.

Bästaste Olof njuter(?) av vin och mat innan han förlorar stort i Kasta Gris.

Finaste Emma och sötaste Caspian som inte alls ville sova utan vara med och umgås i detta trevliga gäng till kl ett på natten. Otroligt häftig kille det där!

Idag bjöd svärmor på middag. Kalopps och annat gött som vanligt. Fredde, Agnes och Judith var med på besök och barnen fick för sig att bada i grannarnas damm. Vi skulle även fiska kräftor men eftersom vi inte ville stanna där hela natten så valde vi att vittja burarna innan vi åkte, alltså innan det blivit mörkt, och det hade bara gått i 6 kräftor på 10 burar. Så vi hävde i dem igen och hoppas svärmor kan plocka upp lite fler i afton! Då ska det bli kräftafton med tillhörande snaps framöver för den som är sugen.

Hoppas ni haft en trevlig helg, för det har jag. Imorn är det jobbvecka igen så nu blir det avkoppling med Hangover, Part II och kvällsroté!

Rekommendation.

Publicerad 2011-08-16 22:28:48 i Allmänt,

 


Jag har klippt av mitt hår. Mitt hår som faktiskt började få lite längd. Men min frisörska sa att jag passade så bra i en riktig "bobfrilla" så hon fick fria händer... Jag litar på denna tjej. Hon har blondt långt hår och jobbar sen i April på [SKULT] i Växjö på Grand Samarkand. Har faktiskt aldrig känt mig så nöjd och lugn under saxen som när hon klipper. Hon är oerhört duktig, men ändå ganska ny som sagt. Med henne kan man snacka massa skit. Det är kul tycker jag. Det är så skönt med en öppen person som man kan säga massa saker till som man inte känner! Min rekommendation går till den långhåriga blonda snälla tjejen på [SKULT] men även till hela salongen. Speciellt för deras hårtvättstolar med massage i (!!!) och för deras hår massage man får under hårtvätten. Men även för att det bjuds på kaffe när man är där. Väl spenderade 450:- tycker jag!      

Hos tidigare frisörer har man ju fått gömma huvet, springa till närmsta spegel och ha med sig en kam och kamma ner detta burr av hår och hårspray som de har skapat. Och visst, det kanske ibland (väldigt sällan) har sett fint ut när man kommer där ifrån, men efter första jävla tvätten så ser man ju ut som fan. Man får liksom aldrig till det igen...


För övrigt så mår jag piss. Har fått nån fantastisk förkyldning eller liknande. Började med ont i mandlarna och halsen, och det har jag ju fortfarande, men nu har jag ont i hela kroppen och ett tryck i huvudet och axlarna också. Hej där soffa! Hej där Plants vs. Zombies! Och strax, hallå där dålig film! Lär väl somna framför den ändå, men det är värt ett försök!

Om någon någonsin läser detta, tycker jag också att ni ska kika in på: ullebulle.devote.se och lizaolofsson.blogg.se och klassiskaemma.blogspot.com. Trevlig läsning!

De små!

Publicerad 2011-08-10 17:27:53 i Allmänt,

Fick en så söt bild på Lilla Farbror'n när han var här och hälsade på senast!


Två bläbärsmonster - Sebastian och Judith.

Söta Agnes i bland blåbärsriset!

"Det finaste har man på bordet!"

Fetisch!

Publicerad 2011-08-10 17:16:01 i Allmänt,


Idag fick jag äntligen tag på den- Mikrofon. Man skulle kunna kalla mig mikrofonkåt så att säga! Den är ju så snygg!

Matsalslampan- Härva. på övervåningen har jag en likadan- fast svart och storleken störreänstörst.

I fönstet står den här. Jag både älskar och hatar den.

Idag fick den här flytta in också. Det är eget ihopplock, and I like it!

Och i sovrumstaket hänger den här "pumpan".

Och jag har en några oupplockade i kartong. I just can't get enough!

Höstkläder?

Publicerad 2011-08-07 11:55:49 i Allmänt,


[En bild tagen 2010-12-13]

Vaknade av att regnat bara öste ner. Jag tror det är höst. På något sätt har jag saknat hösten. Jag tycker att den alltid är så mysig i början. Just då när man fylls av en behaglig känsla när man får tända första kvällsljusen, dricka varmt kvällsro-té och ha filt över mysbyxbeklädda ben. Jag tror att vädret luras lite och att värmen inte är över, men idag har jag fått känslan och hade gärna tagit på mig den där långa storkragade tröjan och tjocka leggings. Men sen skulle jag förmodlen svettas ihjäl för ute är det 18 grader och åskkvavt. Åh, jag är ju så trött på sommarkläderna. Jag gillar bäst höstgarderoben!

We need to talk.

Publicerad 2011-08-04 22:17:37 i Allmänt,



Det var längesen nu.
Semester har tagit upp min tid...och jag har inte haft något att skriva.
Nu, väl tillbaka på jobbet, kan jag behöva mina små bloggpauser.
Sommaren har varit helt underbar, tillsammans med min kära A.
Dels har vi varit på Öland och dels på västkusten:
 [Varberg, Fjällbacka, Grebbestad, Hamburgsund, Lysekil, Strömstad och en liten runda i Norges Fredrikstad]
Men bara att få vara ledig...
Hänga i trädgården på en filt med en bok.
Men nu är sommaren över även om solen skiner starkare nu än någonsin tidigare.
Det finns ingen ork i mig.
Jag väljer hellre skuggan för att samla krafter...

Men idag fick jag träffa en alldeles ny männsika - Noomi.
Hon var alldeles mjuk och håret har knappt fått rötter.
Hon kikade på mig ibland lite undrande, eller var det ögonen som gick i kors som lurade mig.
Undra vad man tänker när man är så liten?
Hon har iaf fått världens finaste mamma och pappa!

Det är dags att sova igen.
Snart dags att köra till jobbet.
Igen.



Med Vänliga Hälsningar/
Ensammast i Sverige.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela